Ankan vecka 17

Lillankan: Den här veckan har vi haft språklek där vi blåst ut ljus, rimmat och ramsat, samt fiskat sångfiskar. Vi lyssnade och berättade även Petter och hans fyra getter. Vi har även varit utomhus och lekt en hel massa med våra nya kompisar.

Knoppar: Vi gjorde en naturtavla med material vi hittade i skogen. Vi fäste fast alla saker vi hittade. Vi benämnde och lärde oss vad sakerna hette detta för att lära känna naturen ännu bättre.

Gåsen och Svanen: Vi har den veckan börjat vårt uppdrag att hjälpa vår kompis Yellow som bor i sagoskogen Sympatia. Hen behöver hjälp med att förklara för hackspettarna i Sympatia att de inte kan ta ner alla träd, barnen kom på att vi behöver hjälpa dem att vara mer sparsamma med papper. Vi brainstormade hur vi kan lära dem. Fortsättning följer…

Femårs: Denna vecka har vi varit och träffat polishundarna Quick och Disco. Vi fick se när de letade efter patronhylsor. Vi fick även sitta och titta i polisbilen.

Mulle: På Mulle letade vi efter vårtecken. Vi undersökte vad som händer med naturen när det blir varmare.

Knytte: På Knytte tillverkade vi fallskärmar för att undersöka luftmotståndet.