Ankan vecka 15

Lillankan: Den här veckan har vi fortsatt göra papper. Vi har mixat, kavlat och torkat i handdukar.

Knoppar: På Knopparna tittade vi på spår som djur lämnat efter sig. Vi såg löv som maskar ätit på och i en pinne såg vi hur larver ätit och gjort hål.

Gåsen: Den här veckan har vi haft matematiksamling där fokus var på att kategorisera. Vi har även konstruerat en pappersfabrik i lego.

Svanen: Den här veckan har vi haft matematiksamling med fokus på att kategorisera. Vi har även klippt olika djur som trivs att bo i skogen bland alla träd.

Femårs: Den här veckan har vi testat olika skapandetekniker och skapat vårpyssel. Vi målade med diskborstar och gafflar.

Mulle: På Mulle har vi den här veckan tittat och lyssnat på fåglar, vi tog hjälp av fågelböcker för att läsa mer om fåglarna.

Knytte: På Knytte undersökte vi om luft kan bära olika föremål. Vi testade att släppa olika saker från en hög höjd och jämförde vilka saker som kom snabbt respektive långsamt till marken.

Gemensam: Den här veckan har vi haft besök av Naturcentrum som var här och gjorde papper av återvunnet papper tillsammans med alla barn på StorAnkan.

Vi har haft storsamling där vi fick ett paket och brev av vår kompis Yellow från Sympatia. Det var en bok vi fick av Yellow, Sagan om Sympatia. I brevet bad Yellow oss om hjälp att komma på olika sätt att spara papper på. Vi firade även alla kompisar som fyllt år under månaden mars.