Ankan vecka 13

Lillankan: Vi har under veckan undersökt hur vi kan göra papper själva. Vi rev papper och kände på vatten.

Knoppar: Vi ville undervisa om vad djuren gör under vintern, men barnen var mer intresserade av de fyra nyckelpigor vi hittade så vi undersökte dessa närmare.

Gåsen: Vi har under veckan konstruerat pappersprocessen med hjälp av lego. Vi har även samtalat om hur vi kan vara mer sparsamma med papper. Vi har även haft språksamling där vi laborerat med bokstäver och pratat om våra namn.

Svanen: Vi har under veckan haft matematiksamling där vi undersökt siffran fyra och begreppen lila, olika, stor, större, mindre och minst. Vi har även undersökt vår granplanta och jämfört med en tidigare bild vi tagit. Vi avbildade granplantan med hjälp av pastellkritor.

Femårs: Vi gick guidadtur på Slotts-och domkyrkosmuseet.

Mulle: Vi har pratat om att Hitta vilse. Vi läste en bok om detta och reflekterade om vad man ska göra om man går vilse.

Knytte: Vi undersökte om vi kunde fånga luft med plastpåsar. Vi kunde konstatera att det kan man och påsen blir stor som en ballong.

Gemensamt Storankan: De barnen som ville fick följa med på teater som hette Soporna. Det var en musikalisk och härlig stund där vi fick lära oss mer om vikten av återvinning.