Ankan vecka 12

Vi startade veckan med att få besök av teatergruppen Röd som spelade en teater för oss om olika troll som hade olika känslor.

Lillankan: Den här veckan har vi fortsatt undersöka pappersmassa. Vi har även lekt med lekpåsen verktyg som var ny för barnen.

Knopp: Vi startade Knopparna för denna termin med att göra en ”tårta” till KnoppLisa. Vi lekte även på vår Knopp-plats och åt av våra matsäckar.

Gåsen: Vi har undersökt bilderna om pappersprocessen. Vi har även tittat på filmen om teatern vi såg om att slösa/spara på papper och samtalat om det. Vi har även haft språksamling och även matematiksamling där vi undersökte en matematikburk.

Svanen: På Svanen har vi haft språklek där vi fokuserat på bokstaven L. Vi har även haft matematiksamling där vi undersökte veckodagarna. Vi har även spelat på våra rytminstrument och undersökt och lekt med bilderna om pappersprocessen. Vi har även planterat vår granplanta och sått frön för att jämföra hur fort olika växter växer.

Femårs: Den här veckan var vi i Stångebrohallen och åkte skridskor.

Mulle: Denna vecka gjorde vi Mulles hinderbana.

Knytte: Vi startade upp för terminen och lekte på Knytteplatsen och åt av våra matsäckar. Vi funderade även vad vi vet om det naturvetenskapliga begreppet Luft.