Ankan vecka 11

Lillankan: Under veckan har vi fortsatt på temat Från träd till papper. Vi har byggt med pinnar, vi byggde en stege. Vi har även undersökt vad som händer om en tillsätter stärkelse till sågspånet. Vi har även haft språksamling där språkljud, bokstäver och bilder från sagan Petter och hans fyra getter var i fokus. Under matematiksamlingen denna veckan har vi ramsat och klappat och sjungit elefantsången för att räkna.

Gåsen: Vi har under veckan haft matematiksamling där vi bekantat oss med en matematikburk med fem kulor i. Vi undersökte antalet fem. Vi har även haft språksamling där vi berättat sagan om Petter och hans fyra getter för varandra samt rimmat på olika ord. Under veckan har vi även pratat om sparsamhet och hur papprets kretslopp är.

Svanen: På Svanen har vi under veckan haft språklek där vi laborerat med bokstäver och ljud med fokus på bokstaven P, samt ramsat och berättat sagan De tre bockarna Bruse. Vi har även spelat på våra egengjorda maraccas.

Knytte: Vi åkte med buss till en stor lekplats för att utmana vår grovmotorik och vårt mod. Nästa vecka åker vi till skogen för första gången för denna termin.

Mulle: Den här veckan startade Mulle. Vi ställde en hypotes om vad som händer med vårt Mulleträd under våren.

Femårs: Den här veckan sådde vi frön från de exotiska frukter vi smakat på för några veckor sen.