Ankan vecka 3!

Nu är vi tillbaka efter en lång och skön ledighet och vi är redo att dra igång en ny termin tillsammans!

LillAnkan:

Vi har sett på film ”Från träd till papper”, gjort playdoo samt haft utelek.

Gåsen:

Vi vill undervisa om hur barnen kan undersöka sin hypotes hurvida en kan göra nytt papper av gammalt papper. Vi diskuterar tillsammans i helgrupp på samlingen.

Stimulera språket genom att: Lyssna och reflektera över en saga. Rimma och ramsa. Sjunga och leka med ord. Tala inför grupp. Laborera med bokstäver. Vi arbetar i mindre grupper om 3-5 barn.

Svanen:

Vi arbetar med begreppet sparsamhet och gör det genom att prata om hur lång tid det tar för ett träd att växa. Vi pratar om vad som händer med saker vi är färdiga med om vi inte återvinner dem och om att sparsamhet betyder att tänka på hur vi använder våra saker. Vi ser på film om Barr och Pinne och avslutar med att i små grupper måla något vi minns från filmen!

Stimulera språket genom att: Lyssna, berätta och reflektera över sagan Guldlock och de tre björnarna. Rimma och ramsa bla Fem små snöflingor och Gubben Röd och Gumman Grå. Sjunga och leka med ord. Tala inför grupp; presentera sig och berätta vilket djur man tycker om.. Laborera med bokstäver genom att lyssna på ord och sätta samman dem. Vi arbetar i mindre grupper om 3-5 barn.

Vi välkomnar våra nya familjer till oss på Ankan, vi hopppas ni ska trivas!

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! ☀️