Ankan vecka 50!

LillAnkan:

LillAnkan har tillsammans skapat av de pinnar vi hämtade i skogen. Vi byggde en julgran av pinnar som vi dekorerade med ljus och hängde upp i skogenrummet. Då vi nu innan jul gjort ett uppehåll i temaarbetet så blir vår gran en liten påminnelse av vår skogspromenad. Barnen är så stolta över sin gran som lyser fint i fönstret. Den stora grenen hängde vi upp över matbordet i havetrummet. Kanske att det kan hängas lite dekoration i den med så småningom.

Vi vill undersöka barnens uppfattning om antal och vi använder oss av klossar och bilder. Vi läser boken Ellens 1,2,3 och räknar vår ramsa.

Vi vill undervisa om bokstäver och ljud genom att visa och prata om namnen och fiska bilder som vi pratar om vad som finns på. Vi tittar på barnens namn och deras första bokstav. Det gör vi genom att vi leker med barnens namn som vi har skrivit ut på papper. Vi berättar hur den första bokstaven låter och hur vi uttalar deras namn. Vi läste boken om Bobbos väska.

Gåsen och Svanen:

Vi har tänt andra ljuset i adventsljusstaken och läst i boken ”Uppdrag rädda julen”. Vi har påbörjat pepparkaksbakning för de som vill. Vi har också fått paket men utan avsändare. Barnen gissade på att paketen var ifrån Yellow. Paketet som Gåsen fick innehöll en lekpåse, Show-påse. Paketet som Svanen fick innehöll Lego Friends.

Lucia:

Igår torsdag hade vi gemensamt luciafirande ute på Ankans gård med luciatåg samt sång. Kul att så många ville komma hit!

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! 🕯🎅🏻