Ankan vecka 49!

LillAnkan:

Utifrån barnens intresse efter filmen bestämde vi att vi skulle samla pinnar och se hur de ser ut egentligen. Barnen har pratat mycket om träd och maskinerna som fäller dem. Vi ska ta in pinnarna och sedan undersöka dem och vad vi kan göra med dem.

Vi har börjat på vårt arbete med vår gemensamma julgran. Utifrån barnens intresse för träd inom vårt tema papper, kommer vi under december bland annat julpyssla på trädtema. Barnen fick måla varsin papptallrik som sedan kommer smyckas med diverse vackra saker för att slutligen bilda något storslaget… Så håll i er i väntans och spänningens tider.

Genom att barnen får använda färg får de träna på att hålla, blanda, applicera med olika penslar, uppleva olika sorters färg m.m. Vårt syfte är att barnen bland annat ska få träna på finmotoriken och känna glädje i skapandet.

Vi vill undersöka barnens uppfattning om antal genom att använda oss av färgade klossar som barnen får bygga med. Vi leker även med Babba för att undersöka barnens uppfattning av lägesorden. Vi avslutar med att läsa boken Ellens 1 2 3.

Genom att pedagogen läste sagan om Bobbos väska fick barnen träna på att ta saker från golvet själva och matcha med rätt Babblar. Barnen tränar på att hjälpa kompisen och vänta på sin tur. Vi har också tränat på att känna igen sitt namn.

Gåsen:

Vi vill undervisa om advent och jul. Vi startade upp med att tända första ljuset i adventsljusstaken, prata om advent och sedan läsa första kapitlet i boken ”Uppdrag Rädda Julen”! Därefter fick barnen en hälsning från Yellow med adventspresenter att leka med i väntan på julen. Barnen var intresserade och nyfikna på såväl ljuständning, den nya boken som paket!

Svanen:

Vi vill undervisa om advent och jul. Vi startade upp med att tända första ljuset i adventsljusstaken, prata om advent och sedan läsa första kapitlet i boken ”Uppdrag Rädda Julen”! Därefter fick barnen en hälsning från Yellow med adventspresenter att leka med i väntan på julen.

Barnen var intresserade och nyfikna på såväl ljuständning, den nya boken som paket!

Vi vill undervisa om hur pappertillverkning genom att göra eget papper av returpapper. Idag var det dags för steg 3- forma ark med hjälp av en ram.

Stimulera språket genom att: Lyssna och reflektera över sagan om Guldlock och de tre björnarna. Rimma och ramsa bla Fruktramsa, Gubben Röd och Gubben grå och Igelkotten. Sjunga och leka med ord. Tala inför grupp; presentera sig och berätta något som man tycker om med vinter och/eller jul. Laborera med bokstäver genom att titta på ord och sätta samman dem. Vi arbetar i mindre grupper om 3-5 barn.

5-års:

På terminens sista träff samlades vi på Förskolan Björnligan. Vi pratade om advent, jul, tomtar och julklappar. En pedagog berättade julberättelsen om Jesusbarnet i Betlehem och stjärnan på himlen (som vi hänger i fönstren i advent). Sedan skapade vi fler konstverk med jul- och vintertema. Några passade också på att leka tillsammans! Barnen var nöjda med dagens träff och sina fina alster som får tas hem de närmaste dagarna. Vi konstaterade att nästa gång vi ses är det 2019!

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! 🕯☃️