Ankan vecka 45!

Vi startade veckan med Storsamling ute. Barnen fick en förfrågan om att hjälpa arrangörerna för en sporttävling. Ledningen hade tappat bort sina papper över de deltagande djuren och bad barnen om hjälp att ta reda på: vilka djur, vilken sport samt från vilket land de kom. Barnen ville givetvis hjälpa till och gick i grupper bordsvis när de letade. Barnen fick genom detta miniäventyr träna på: samarbete, strategier och minne. Barnen tyckte det var spännande och kände glädje då de upptäckte djuren . Vi firade även våra kompisar som fyllt år under oktober månad. Grattis till er!

LillAnkan: Barnen har gjort färdigt sina ansikten i Photo booth. Vi har varit i lekparken och undersökt den. Vi har gått på utflykt med barnvagnsbussarna och vi gick en promenad i Tannefors. Vi tittade på olika hus, skolan och förskolan. Vi gick förbi Hästskogatans lekpark och där upptäckte vi att de renoverade. Spännande med grävmaskinen!

Gåsen: Vi vill undervisa om papper och hur det tillverkas. Vi vill även undervisa om digitalteknik och hur den kan användas i vårt tema. Vi visar film om papperstillverkning och pratar om det. Stimulera språket genom att: Lyssna och reflektera över en saga. Rimma och ramsa. Sjunga och leka med ord. Tala inför grupp. Laborera med bokstäver. Vi arbetar i mindre grupper om 3-5 barn.

Svanen: Stimulera språket genom att: Lyssna och reflektera över sagan om Guldlock och de tre björnarna. Rimma med bilder och ramsa Äppel Päppel pirum paraum samt Fem små barn har musemor. Sjunga och leka med ord. Tala inför grupp; presentera sig och berätta vad man tycker om för frukt. Laborera med bokstäver genom att titta på våra namn. Vi arbetar i mindre grupper om 3-5 barn.

Knytte: Vi vill undervisa om vår närmiljö genom att utforska och besöka den. Vi gick ovh besökte änderna i Stångån och matade de med bröd. Vi gick sedan till Helikopterlekparken, där vi tränade på vår grovmotorik genom att klättra och röra oss fritt.

5-års: Vi har besökt Konsthallen Passagen, för andra gången. Vårt syfte är att bla att få upptäcka nya miljöer i vår stad. I dag fick barnen möjlighet att utveckla sin kreativa sida. Barnen skapade utifrån temat kulturell mångfald och vårt fadderbarn Diodonne från Rwanda. Barnen fick arbeta med med lera och färg.

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! ☀️