Ankan vecka 41!

LillAnkan: Vi vill undervisa om Babblarna och deras namn och därigenom träna på olika munmotoriska övningar, genom att läsa Bobbos väska. Vi vill undervisa barnen om hur deras namn ser ut och hjälpa dem att känna igen sitt eget och kompisarnas genom att barnen får leta efter sitt namn och att vi sedan pratar om hur det ser ut, hur det låter och hur många bokstäver det innehåller. Med Babblarna och Tutbilen som grund leker vi fram begrepp som: på, över, i, bakom, framför och bredvid. Vi börjar med att läsa boken om Bibbi som undersöker begreppen.

Knopp: Vi tittar på vårt skräp efter matsäcken och funderar på vad som händer om vi lämnar kvar det i skogen. KnoppLisa kommer och ber barnen att undersöka detta genom att gräva ner lite rester från matsäcken för att senare gräva upp det igen till våren.

Gåsen och Svanen har startat Tema Hållbar utveckling. Vi vill ta reda på vad barnen vet om papper och vad de vill undersöka under temat. Det gör vi genom att ta fram olika sorters papper i samlingen och fråga barnen vad de vet om det. Brainstormingvi frågar vad är det här? Vad kommer det i från? Vad vet ni om papper? Vad vill ni ta reda på?

Knytte: Vi vill undervisa och uppmärksamma barnen på att det bor djur i våran skog samt vikten av att värna om allt levande. Vi gör det genom att gå en annan väg genom skogen fram till knytteplatsen och genom att att visa böcker om djur och leta djur att lägga i luppar.

Mulle: Vi vill undervisa om antal och siffror med hjälp av en tärning och olika uppdrag. Vi gör också kamratövningen ”Byta plats” där barnen ska ha koll på sin egen siffra och ställa sig i ring 1, 2 eller 3 utifrån ledarens instruktion.

5-års: Barnen har varit på Ankans lekplats och gjort kamratövningar; Klumpedumpen – då barnen skulle förflytta sig gemensamt inuti en cykelslang, Kryssaren – barnen ska förflytta sig i ett sammanhållet led utan att stöta emot utlagda föremål samt Konstruktionen – barnen bygger något av sina kroppar genom att hålla olika kroppsdelar mot varandra, tex hand mot knä. Syftet var att träna samarbete, motorik och positiv kroppskontakt.

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! ☀️