Ankan vecka 38!

Vi startade veckan med den årliga fotograferingen. Vi tog våra kort utomhus och nu väntar vi på att våra kort ska komma till oss på Ankan.

LillAnkan har fortsatt med Tema kompis. De har lekt med lekpåsar, haft språksamling samt matematiksamling.

Knopp: Barnen fick ett uppdrag av KnoppLisa – att gå på djurspårning. Barnen fick leta efter KnoppLisas bild där det låg något djur och väntade. När alla djur var hittade pratade de om vilka djur som lever i skogen och vilka som bor någon annanstans.

Gåsen har fortsatt med Tema kompis. Vi vill lära barnen en konflikthanteringsstrategi. Vi pratar om hur vi kan göra när vi blir osams med någon eller vill att någon ska sluta. Vi låter barnen hjälpa en ”gäst” komma på hur hen kan lösa en konflikt. Barnen ges också möjlighet att trycka sin stopphand på papper.

Svanen har fortsatt arbeta med Tema kompis. De har lyssnat på Snick och Snack, målat stenciler och lekt med lekpåsar. På språksamlingen arbetade de med Sagan om den lilla lilla gumman, rimmade och ramsade, sjöng och lekte med ord.

Knytte: Vi vill undervisa om begreppet sortering och vi gör det genom att med hjälp av naturmaterial sortera på olika sätt. Barnen får plocka ihop saker de hittar i skogen, vi tittar på materialet och funderar tillsammans på olika sätt som vi kan sortera materialet på.

Mulle: Vi vill undervisa om det matematiska begreppet mönster genom att titta på mönster i naturen, tex löv och prata om symmetri. Barnen arbetar i par. De lägger mönster som kompisen får härma.

5-års: Barnen träffades på Ankan för att baka muffins med de bakformar de fick när de besökte Tielmans bakformsfabrik. De ritade även varsin teckning om sina upplevelser till Björn.

I onsdags fick vi besök av kommunens insynsobservatörer. De följde oss en dag för att granska verksamhetens kvalité.

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! ☀️