Ankan vecka 35!

LillAnkan har haft matematiklek. Med hjälp av boken Babbas saker har barnen lekt med begreppen på, över, i, bakom, framför och bredvid. I språkleken har pedagogerna undervisat om rutinerna i språksamlingen. Barnen uppskattade ljuset och sången med klappa händerna.

Knopparna har träffat KnoppLisa! Hon hade lämnat ett brev, där hon ville att vi skulle leta efter henne vid ”de två björkarna”. KnoppLisa frågade även om barnen ville hjälpa henne att ta hand om djur och natur, de svarade ja! Barnen har kämpat i snår och bland pinnar och åkt ”rutchkana” för den lilla backen. En typiskt bra dag!

Gåsen och Svanen har fortsatt arbeta med Tema kompis. Vi har lyssnat på Snick och Snack och sedan delat upp oss i mindre grupper. Vi har lekt med lekpåsar, arbetat med stenciler, haft mattesamling samt språksamling.

Knytte: Vi vill undervisa om hur problem kan lösas genom samarbete och lyhördhet. Vi gör det genom att genomföra kamratövningen Fånga fingrar. De har till en början svårt att fokusera på uppgiften. Det är många begrepp som tumme, vänster och höger. Vi började i helgrupp men delade oss sedan i grupper om ca fem. Det blev då lättare för barnen att fokusera på uppgiften. Vi funderar tillsammans över hur de olika sakerna kommer se ut när vi gräver upp dem i vår.

Mulle: Vi vill undervisa om nedbrytningsprocesser i naturen och vad som händer med skräp som slängs i naturen genom att gräva ner olika skräp från vår matsäck. Vi låter också barnen träna på ett naturvetenskapligt förhållningssätt genom att vi låter dem komma med teorier om vad som kommer hända med skräpet, som vi sedan kommer följa upp. Vi gräver ner plastpåsar, hushållspapper, bananskal, juicekartong och lock av aluminiumfolie.

Femåringarna har haft premiär för femårs. På årets första träff fick de bekanta sig med barn och pedagoger från Björnligan och Bullerbyn. De gjorde flera kamratövningar där de utmanades att prata och samarbeta med varandra.

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! ☀️