Ankan vecka 34!

LillAnkan har dragit igång med sin språkverksamhet. De har tillsammans undersökt vad som finns i Bobbos väska. Genom rim, ramsor och sång har de övat på att känna igen sina namn, jobbat med prepositioner och lärt känna Babblarnas namn.

Knopparna har startat sin skogsverksamhet. Med starka ben kämpade de sig upp till sin Knopplats där de njöt av sin matsäck. De fick besök av en nyckelpiga, flera getingar och såg en kärleksört.

Gåsen och Svanen har fortsatt arbeta med Tema kompis. Vi har lyssnat på Snick och Snack och sedan delat upp oss i mindre grupper. Vi har lekt med lekpåsar, arbetat med stenciler, haft mattesamling samt språksamling.

Knytte har haft sin första skogsträff. I skogen lärde vi oss om träd: vilka träd finns där, hur ser de ut och hur tror vi hösten kommer förändra de? Vi tittade i trädboken och tittade efter om vi såg några i naturen. Barnen kände igen granen och någon kände igen eken. Knyttebarnen kommer under höstterminen följa en ek för att se vad som händer med den.

Mulle har haft premiär för skogen. De bekantade sig med Mulleplatsen, åt matsäck, fick höra sagan om Mulle och även träffa handdockan Mulle. Sedan fick barnen göra Mulletårta. Fri lek med klättring och bus hann de med innan de serverades lunch och gick till bussen.

Femåringarna tog en promenad ner till ån, till utegymmet. Där tränade de genom att klättra, balansera, springa och hoppa. Barnen tyckte det var roligt att klättra, hänga och gå på lina.

Vi önskar er en trevlig och avkopplande helg! ☀️