Ankan vecka 21!

Knopparna har haft avslutning på sin skogsverksamhet. De reflekterade över vad de gjort på tidigare utflykter och barnen kom ihåg att de hittat batterier i en grönis när de plockade skräp. De gick med sitt promenadrep sista biten, de gör de alltid när de ska till knoppskogen. De förberedde sig inför Äventyret, R-M satte på sig sagohalsbandet och berättade om sagovärlden i Sympatia.

Gåsen och Svanen har arbetat vidare med förberedelser inför äventyret. Barnen har fått göra klart sina skyltar och reflekterat hur det gått vid respektive bord. Igår torsdag fick vi ett nytt brev av Yellow där det stod att hen hämtat våra skyltar och att de var superrnöjda och tacksamma för all hjälp.

Knytte har haft sin sista skogsträff. Barnen fick hjälpa Knytte hjälpa djuren få ordning på sina papper inför djurens OS. Barnen fick ge sig ut i skogen och leta efter djur och sen komma ihåg vilken sport djuren utövade. Som tack gav Knytte pins och tatueringar.

Mulle: På dagens sista träff kom Mulle på besök! Barnen berättade och pratade om sådant vi lärt oss om under året. Mulle gav oss en skattkarta som hen hittat i skogen. Den visade sig leda till en skatt med Mullemärken och russin. Sedan avslutade vi med grillning av korv och marshmallows!

På femårsavslutningen fick barnen tillsammans med Bullerbyn och Björnligan åka båten Kind. Det blev en skön tur med solsken och glass! Vi åt vår medtagna lunch vid vattnet i Hjulsbro och hann leka en stund innan vi tog bussen hemåt.

Trevlig helg! ☀️