Ankan vecka 20!

LillAnkan: Vi vill undervisa om vårt eget kretslopp och visa på att det vi slänger i gröna påsen kan vi även slänga i en kompost. Komposten gör sedan jord som vi kan använda när vi planterar.

Knopparna har lekt och gjort massor med spännande upptäckter i knoppskogen. De såg en fjäril och tog reda på vad den hette. De tittade till sin kompost och grävde i jorden för att se vad som hänt med det de grävde ner förra terminen. De avslutade utflykten med att göra en kamratövning med en cykelslang.

Gåsen och Svanen har fortsatt förberedelserna till vårens äventyr. Vi har bordsvis arbetat med respektive skylt för att visa hur kompisarna i Sympatia ska sopsortera. Barnen har varit väldigt kreativa och provat arbeta med olika material.

Knytte har varit i skogen och gjort kamratövningar. Barnen tränade på turtagning och samarbete.

Mulle har grävt upp skräpet som vi grävde ner tidigt i höstas. Barnen funderade på vad som hänt och gissade att en del av skräpet ruttnat och att en del fanns kvar. Det visade sig att plast, kartong, metall och våtservett ej brutits ner medan allt organiskt ”försvunnit”. Femårs har gjort utflykt till Valla lekpark. Det fanns många spännande platser och utmanande lekställningar. Därefter serverades vi lunch i Mjärdevi!

Trevlig helg! ☀️