Ankan vecka 17!

LillAnkan har gjort eget papper av Prassels återvinningspapper. De använde det papper de tidigare lagt i blöt. Barnen visade ett stort intresse för filmen och att undersöka tillbehören till papperstillverkningen.

Knopparna plockade skräp på väg till knoppskogen. De hade med sig en sopsäck där de la allt de hittade. Barnen hittade en Grönis och i den låg det batterier och stearinljus.

StorAnkan har börjat förberedelserna inför årets äventyr. Vi vill undervisa om hur en kan sortera och märka upp sopsortering. Hur ska vi förmedla till kompisarna i Sympatia? Gåsen har haft språksamling. Vi arbetade med barnens namn, läste Sagan om den lille gumman, ramsade och sjöng/dansade till Lunka på/Hopp mor Annika. Svanen har haft matematik. Pedagogerna ville undervisa om talet fem och hur en kan dela upp det.

Knytte gjorde ett rörelsespår i skogen och Knytte var på besök.

Mulle: Vi ville undervisa om småkryp i naturen. Vi hade önskat många fler men det är fortfarande kallt i skogen. Vi såg dock skräddare, maskar, spindlar, sniglar, myror och tordyvlar. Femåringarna var och hälsade på kompisarna på Bullerbyn. Vi var ute och lekte på deras gård. Styltorna var en av favoriterna men även båten, bussen och cyklarna var kul att prova.

Trevlig helg och glad valborg! ☀️