Ankan vecka 15!

Veckan startade med gemensam storsamling där barnen fick sjunga sånger till Fridas gitarrspel. Barnen som fyllt år i mars firades med sång, ballong och kort ?

Knopparna byggde en egen Kompostina där de kan slänga överbliven matsäck. Nu ska de följa vad som händer med smörgåsbiten de lämnade kvar. Kommer den vara kvar?

Gåsen har arbetat med lekpåsar i smågrupper. Barnen fick testa att leka frisör, leka restaurang och leka verkstad och laga en”bil”.

Svanen har varit iväg till återvinningsstationen för att se var soporna sorteras och slängs. På vägen plockade barnen upp skräpet som de hittade på marken och de undrade varför det var så mycket skräp i naturen. Kanske vet de inte var en ska slänga skräp eller i vilken container.

Knytte hade en skön dag i skogen med en snöfri knytteplats. De arbetade med kamratövningarna magiska cirkeln, hjulet och flätan.

Mulle fortsatte arbeta med hur en gör för att bli hittad när en gått vilse. De läste sagan Hitta vilse och gjorde flera av de moment som rekommenderas när en gått vilse; krama ett träd, bygga koja, hänga upp udda saker och göra tre streck på stigen. De pratade även om matematik genom att prata om hälften och dubbelt. Femårsgruppen besökte Fenomenmagasinet för att lära sig mer om natur och teknik. En spännande och lärorik förmiddag med såväl många intressanta djur som olika fenomen gällande vatten, ljud, ljus och luft.

Trevlig helg! ☀️