Ankan vecka 13!

LillAnkan har fortsatt sitt arbete med Prassel. Några barn har sett på film och rivit papper som ligger i ”badet”. Fortsättning följer… Knopparna har tränat på kamratövningar.

Gåsen har reflekterat och funderat över äventyret. Hur gör vi för att lösa problemet vi fått av Yellow? Vad ska de sortera i Sympatia och hur ska det gå till? Barnen har fått besöka en återvinningsstation, där vi kastat skräp som vi samlat på Ankan.

Svanen har arbetat med ljuskällor. Barnen har fått titta på olika skräp och sen sortera tillsammans. Barnen berättar att lamporna var spännande och att de sorterat kartong, plast, metall, glas och lampor.

Knytte har arbetat med naturens skiftningar genom att undersöka deras Knytteek. De tittade på en gammal bild av trädet när det var grönt och funderade kring vad som kommer hända med trädet framöver.

Mullebarnen har fått höra sagan om Vilse som går vilse och hur han gör för att bli hittad. Vi lekte ”Ormen” för att träna trygghet och flera springlekar för att hålla värmen! På femårs var vi här på Ankan och laddade inför påsken med fritt skapande. Kreativiteten och engagemanget flödade!

Trevlig helg och glad påsk! ?