Ankan vecka 12!

LillAnkan har undersökt och utforskat vad en kan göra med pappret som Prassel samlar i sin låda. De gick upp till StorAnkan och gav sig ut på pappersjakt. Barnen hittade papper på väggarna och på dörrarna. I ateljén såg de olika papper som en kan måla på, rita på och tidningar att klippa i. Knopppremiär i onsdags för våra 2-åringar. De mötte en snötäckt plats där de kunde följa ett harspår fram till harens bajs. Andra tyckte det var roligt att fylla sin matsäcksburk med snö.

Gåsen har reflekterat om sitt arbete om Glasmo och Glas-Klara. Barnen berättade vilket glas var och en samlar på, hur kretsloppet ser ut och att en ska slänga glaset i rätt igloo. De har fortsatt arbeta med de nya sopsamlarmonstren Lysien, Ellie och Batman. Barnen har lärt känna materialet genom att sortera riktigt material med hjälp av bilder.

Svanen har börjar arbeta med sopsamlarmonstret Lysien. Vad samlar hen på? De pratar om vad Lysien har på bilden, vad det är och vad det används till. Barnen lekte dektektiver och spanade på vilka ljuskällor som finns på Ankan och dokumenterade de med paddan.

3- och 4-åringarna var i tisdags och besökte Änglastämman. På plats bjöds de på konserten ”Det som göms i snö kommer fram i tö”. De fick höra och sjunga sånger om snö, djur och blommor. Knyttepremiär i onsdags för våra 3- och 4-åringar. Barnen fick en solig och snötäckt första dag i skogen med fokus på repetion av rutiner. De hade bra koll på stopplatserna, sångerna och de röda banden.

Mullepremiär för våra 5-åringar. Vi uppdaterade våra stopplatser, pulsade i snön och läste om Mulle och ekorren. Femårs var denna vecka och besökte Flygvapenmuseum. Vi fick träffa på figurerna Drakel och Viggo samt bli guidade bland flygplan och andra farkoster. Sedan fick vi uppleva många spännandese och lärorika utställningar om luft, flygkunskap och djur & krig. Det klev många tankar och frågor.

Trevlig helg och glöm inte ändra till sommartid☀️