Ankan vecka 10!

Vi startade veckan gemensamt med storsamling på LillAnkan för att fira våra kompisar som fyllt år i februari. Efter det berättade Frida att hon fått ett märkligt brev som hon inte vågade öppna, med barnens stöd gick det bra! Det var ett brev från Yellow i Sympatia, tydligen har det flyttat in nya figurer i sagovärlden – Mojsarna! Mojsarna tycker det ska återvinnas och sopsorteras i Sympatia, men det är ingen där som vet hur en gör! Efter vår Storsamling fick barnen fundera över vad de visste som kunde hjälpa alla i Sympatia!

LillAnkan har undersökt vad Prassel samlar i sin låda och sorterat materialet. De gjorde två pappershögar och barnen fick ta papper ifrån lådan och välja vilken pappershög de skulle ligga i. Några barn var och lyssnade och sjöng med Ola och Stefan, ”Små grytor har också öron”. Knopparna har varit ute i snön och gjort kamratövningar och åkt stjärtlapp.

Gåsen har fortsatt med glasets kretslopp genom att bygga och leka processen med lego och storkonstruktionen i ateljen. Vi har även introducerat tre nya sopsamlarmonster Lysien, Batman och Ellie. Lysien samlar på lampor och lysrör, Batman samlar på batterier och Ellie samlar på mindre elavfall. Vi kommer fortsätta med vårat tema nästa vecka.

Svanen har arbetat med plastens kretslopp genom att måla av bilder i ateljen med vattenfärg. Barnen har konstruerande med plast i gula rummet.

3 och 4-åringarna var iväg på promenad i snön till Knopplatsen. Där tränade de på att klättra, gunga, kasta prick med snöboll mot ett träd och samarbeta. Väl tillbaka på Ankan var barnen trötta men nöjda!

5-åringarna var och besökte sina kompisar på Björnligan. Helena berättade om vårt fadderbarn Diodonne, som bor i Rwanda och vi tittade på bilder därifrån. Barnen fick sedan plantera kärnor från mango, banan och passionsfrukt.

Trevlig helg! ☀️