Ankan vecka 9!

Gåsen har fortsatt sitt arbete om glas, vi har sett filmen ”Glasflaskans oändliga resa” och gått igenom de olika stegen i glasets kretslopp. Barnen berättade att det finns två igloos, en för färgat och en för ofärgat. En lastbil hämtar glas från flera igloos och kör till fabriken i Hammar.

Svanen har fortsatt sitt arbete om plast genom att sortera, skapa fritt i ateljén och undersöka plastens kretslopp. Barnen har haft språklek och de fick träna på att säga hela meningar och återberätta sagan Bockarna Bruse med hjälp av figurer. De fick även rimma, ramsa, lyssna efter långa och korta ord samt sjunga.

3 och 4-åringarna var i onsdags ute på promenad. Barnen fick träna på sin grovmotorik genom att trampa i djup snö och gå slalom ner för en backe. Som avslutning fick barnen skapa i orörd snö.

5-åringarna begav sig till T1-hallen för att gympa. Det blev mycket klättrande, ålande, krypande och hoppande.

Trevlig helg!