Ankan vecka 7!

LillAnkan har arbetat med sopsortering. Barnen har fått höra en saga om Spökena kopplat till Sopmonstren. Barnen berättar att spökena kan bli vita av ost och mjölk, att en slänger bananskal i Grönis och en slänger papper från muffinsen i papperskorgen.

Gåsen har fortsatt arbetet med glas. Vi har tittat på en film om ofärgat och färgat glas från Svensk glasåtervinning. Barnen berättade att det finns 6000 återvinningsstationer att lämna glas på, att en återvinner glas till tre olika saker isolering, skumplast och glasförpackningar, att en kan återvinna glas hur många gånger som helst och att glaset krossades på fabriken.

Svanen har fortsatt sitt arbete med Plastis. Barnen har fått rita varsin stencilbild samt påbörjat att pärla Plastis. Barnen har fått använda en gaffel och spela på metall-, glas- och plastburken för att höra hur de låter.

I onsdags tog Gåsen och Svanen med sig pulkor, tefat och hjälmar ut på äventyr i pulkabacken. Barnen kämpade med starka ben upp för kullen för att sedan åka ner i full fart. Förmiddagen var full av skratt och lek! På eftermiddagen hade vi drop-in fika för våra Ankanfamiljer. Kul att så många ville delta!

Trevlig helg! ☃️