Ankan vecka 6!

LillAnkan har denna vecka introducerat sopsamlarmonstren Kompostina och Prassel. Kompostina gillar att äta skal, skrutt och gammal mat. Prassel samlar på papper och på gården har barnen upptäckt återvinningstunnan för tidningar. Barn och pedagoger har satt upp en bild på Prassel.

Gåsen har fortsatt med Glasmo och barnen har fått pärla och rita sin egen Glasmo. I tisdags hade vi rytmiksamling, där barnen fick välja varsitt instrument ur rytmiklådan. Barnen valde trianglar, bjällror, maraccas och kastanjetter. Medan vi sjöng spelade vi tillsammans!

Svanen har introducerat sopsamlarmonstret Plastis. Barnen berättade att plast slängs i en annan påse och att Plastis har en ketchupflaska, en flaska olja och ett smörpaket. Barnen vill undersöka vad plast är, vad som är gjort av plast och vart plast slängs.

3- och 4-åringarna har varit i pulkabacken och åkt pulka och tefat. Det krävdes uthållighet, tålamod och mod när barnen skulle ta sig upp och ner för backen. Vilken tur att det var så roligt!

5-åringarna har denna vecka haft två femårsträffar. I måndags besökte vi Stångebrohallen för skridskoåkning. Barnen ville snabbt ut på isen och alla tog sig fram och hittade balansen. I onsdags var vi åter på Ateljé Passagen. Barnen arbetade vidare med att skapa utifrån tankar om hur vårt fadderbarn Diodonne har det i Rwanda.

Igår torsdag var ett gäng StorAnkor på teater och fick se Bu och Bä. Bu och Bä skulle plocka blåbär i skogen men stötte på myror som ville smaka deras matsäck. På vägen tillbaka till Ankan besökte de en lekplats i Råberga.

Trevlig helg! ☃️