Ankan vecka 5!

LillAnkan har varit ute på vår gård och kontrollerat att rätt sak ligger i rätt soptunna. De upptäckte en bild på den smala tunnan som de kommer att undersöka mer. Sen tog de barnvagnsbussarna och promenerade bort till biogasstationen, där de ville titta på hur bilarna gjorde när de tankade biogas. Barnen undrade om en kunde se biogasen? Taxichauffören de träffade berättade att biogasen inte syns och att den är som luft.

Gåsen har börjat arbeta med sopmonstret Glasmo. Barnen berättar att Glasmo tycker om mörkt glas, har en spricka som Glas-Klara och har många ögon för att kunna se glas. Vi har haft mattesamling där vi arbetade med en ska bort. Barnen fick var och en beskriva vad de tyckte skulle bort och motivera varför. På språksamlingen fick barnen arbeta med ramsor, där vi tränade på språklig medvetenhet.

Svanen har fortsatt arbeta med metall. De har varit i ateljén i mindre grupper och konstruerat med metallskräp. De har skapat Pippi med vänner och robotar. I språksamlingen arbetade barnen med sagoberättande, sammansatta ord och rim och ramsor.

3- och 4-åringarna har varit ute och haft rörelse. De har joggat, klättrat i trappor, gått balansgång, sprungit i backar och gått baklänges.

5-åringarna har varit i ateljén på Konsthallen Passagen. Där fick barnen utifrån kunskap och tankar om Rwanda och barnen där, skapa i lera. Vi fortsätter nästa onsdag!

Vi avslutade veckan med storsamling ute på gården. Vi körde Babblarnas miniröris, där barnen fick träna på att hoppa, stå på ett ben, snurra och smyga.

Trevlig helg! ☃️