Ankan vecka 4!

LillAnkan har pratat om biogas och har funderat på hur den ser ut och om den luktar gott eller illa. Barnen har fått göra kamratövningar.

Gåsen har börjat arbeta med sopmonstret Glas-Klara. Barnen berättade att glas är hårt, kan vara vasst och går sönder i tusen bitar om en slänger det i marken. Barnen har fått måla och pärla Glas-Klara. I måndags hade vi mattesamling och förde statistik om hur vi tog oss till Ankan. I torsdags hade vi språksamling och arbetade med sammansatta ord.

Svanen har skapat figurer och mönster av metallskrot. De har även pratat om hur metallen används och återanvänds (metallens kretslopp). Igår hade de språklek med sagor, rim och ramsor och jämförde korta och långa ord.

I onsdags hade vi premiär för femårsgruppen. Vi träffades på Björnligans förskola och pratade om vårt fadderbarn Diodonne som bor i Rwanda.

3- och 4-åringarna har varit och besökt LillAnkornas knopplats. Solen värmde skönt men marken var isig och slirig. Barnen beundrade LillAnkornas vindskydd och undersökte var deras röda band satt som avgränsning.

Trevlig helg! ☀️