Ankan vecka 3!

LillAnkan har denna vecka skolat in två nya kompisar till sin avdelning. Välkomna till oss! De har pratat om matsvinn och tittat på hur mycket mat de lämnar på sina tallrikar. Barnen och pedagogerna funderar på hur de kan göra för att minska matsvinnet.

Gåsen har tittat på filmen Sopan. Barnen fick sedan diskutera vilket sopmonster de vill gå vidare med och de valde Glas-Klara och Glasmo. De har haft mattesamling med klossar i burk och språksamling där barnen fick beskriva en bild för kompisarna.

Svanen har fördjupat sin kunskap om metallhantering. De har varit i ateljén och konstruerat med metallskräp. Barnen var engagerade och tyckte det var spännande att få jobba med metall. De har haft språklek med sagoläsning, sång och ramsor och klurade på vad som rimmar och inte.

I onsdags hade Svanen och Gåsen gemensam utevistelse och gick till en gräsplan och gjorde kamratövningar. Barnen fick träna sitt samarbete i Hjulet, Magiska cirkeln och Ringbanan.

Trevlig helg!