Ankan vecka 50!

LillAnkan har denna vecka målat färdigt sina ljusstakar, varit ute i snön och tränat lucia.

Gåsen & Svanen har tänt det andra ljuset i adventsljusstaken och öppnat luckor i julkalendern. I lucka 11 fick vi ett lekuppdrag -lek med någon du inte brukar leka med. På fredag samlas vi och pratar om hur det gått. I lucka 15 fick vi helgens uppdrag och där stod det att vi ska göra tummen upp/ge beröm därhemma. Under veckan har vi varit i ateljén i mindre grupper och målat våra ljusstakar och skapat julkort.

I år samlar Musikhjälpen in pengar till arbetet för att stoppa barnsexhandel. Det tycker vi på Ankan är en superviktig fråga och vi har därför startat en egen insamlingsbössa. Vi har berättat för våra StorAnkor att det finns barn som inte vet att de kan säga stopp min kropp om någon kommer för nära. Vi har också berättat att det finns vuxna som inte vet att de måste lyssna när ett barn säger stopp min kropp. Med pengarna som samlas in kan fler barn och vuxna få lära sig om det som vi ser som en självklarhet, rätten att säga STOPP MIN KROPP!

I onsdags firade vi Lucia ute på vår gård. Vi var klädda som stjärngossar, tomtar, pepparkakor, tärnor och lucior. Barnen sjöng med stor entusiasm om både Babblar och Grönis.

Trevlig helg och ha en mysig tredje advent ???