Ankan vecka 49!

Vi startade veckan med storsamling. Vi övade på luciasånger och firade barnen som fyllt år i november med frukt och pepparkaka ?

LillAnkan har fortsatt med tema gröna påsen. De har pratat om sopbilen och var den tar vägen ? Barnen har skapat ljusstakar av trolldeg.

Svanen och Gåsen har tänt det första ljuset i adventsljusstaken och öppnat första luckan i vår kalender. Där stod en uppmaning till oss -hjälp en kompis! På fredag blir det återkoppling och då öppnar vi även nästa lucka. I lucka nummer 8 fick vi ett nytt uppdrag, där vi under helgen ska hälsa på någon som en inte brukar. Under veckan har vi varit i ateljén i mindre grupper och skapat en ljusstake av lera. Vi har fortsatt prata om metall och hur det sorteras på återvinningsstationen. Vi undersökte magnetism hos olika metaller och har använt begreppen stålplåt och aluminium.

Gymnastik denna vecka för Gåsens 3- och 4-åringar. Barnen har fått göra en redskapsbana där temat var åla och krypa.

5-åringarnas sista femårs för denna termin fylldes av glittrigt skapande -stjärnor, polkagrisar och diverse fantasifulla krumelurer att hänga upp. Dessutom samtal om julen och dess historia ????

Vi hälsar bästa Fia välkommen tillbaka till oss på Ankan! ?

Trevlig helg och ha en mysig andra advent! ??