Ankan vecka 47!

LillAnkan har varit ute i första snön och åkt pulka. Barnen turades om och hjälpte de yngre kompisarna ?❄️ LillAnkan har fortsatt med sortering och barnen börjar få en säkerhet i hur det ska sorteras i Grönis respektive papperskorgen.

Gåsen har avslutat Tema gröna påsen och startat Tema återvinning. Vi började genom att fråga barnen vad de vet om återvinning. Barnen berättade att det finns återvinningsstationer, att en slänger sopor i olika soptunnor och att återvinna betyder att det blir nya saker. Vi har introducerat sopsamlarmonstren och vi startade med monstret Metallika. Metallika gillar metall och det bästa som finns är konservburkar och saker som glimmar.

Svanen har haft uppföljning på sitt fruktexperiment. Vad händer med frukten efter vi slängt den i gröna påsen? Vad händer om vi hänger frukt på tork? De har använt begreppet dunsta. Barnen visade ett stort intresse av vad som hänt med frukten. De vill klämma, känna och smaka ??? Svanen har också startat Tema återvinning genom att titta i soppåsen och fundera över innehållet och sedan försöka sortera det.

Denna vecka var det gymnastik för Gåsens 3- och 4-åringar och balans stod på schemat. De startade med uppvärmning och sedan en balansbana, där barnen fick träna på att gå balansgång och hoppa på ett ben. Barnen berättade att de tyckte det var kul och både lätt och svårt. Gymnastiken avslutades med kamratövningen Hjulet.

5-åringarna har varit på studiebesök på Slotts- och domkyrkomuseet. Där fick vi träffa vår guide tant Lotta som var klädd i medeltidskläder. Hon berättade och visade vad en åt på medeltiden, Sveriges äldsta torn som biskopen byggt åt sig och den tretton meter djupa brunn där en hittat gamla skor, glasflaskor och spikar. Ett mycket spännande förmiddag! ?

Trevlig helg!☀️