Ankan vecka 46!

Vi har denna vecka startat våra förberedelser inför Lucia. Vi har sjungit både välkända sånger och lite annat gott och blandat ??

LillAnkan har sorterat vad som ska vara i Grönis respektive papperskorgen. Barnen har plockat bilder ur en låda som de sen har satt upp på ”rätt” bild. Barnen börjar få kläm på det nu ??

Gåsen har reflekterat över sitt stapeldiagram. Barnen berättade att vi mätt gröna påsen, att vågen visade olika siffror och att maten väger olika mycket i gröna påsen. Barnen använde matematiska begrepp som stor, större, störst, mittemellan, mindre och minst ⚖️

Svanen har genom att bygga olika delar av lego arbetat med gröna påsens kretslopp. Några barn byggde sopbilar som skulle hämta de gröna påsarna och ett annat gäng byggde en sopstation. De skapade tekniska verken med sorteringsband och sen även biogasanläggningen. Alla barn deltog med engagemang och fokus på uppgiften ?

Gymnastikpremiär för Svanens barn. De dansade, hoppade, hoppade som hoppetroll och sprang ??‍♀️??

5-åringarna har varit på femårs. Vi gjorde en utflykt till Trädgårdsföreningen med kompisarna från Björnligan och Bullerbyn. Vi hoppade, klättrade, sprang och balanserade ??

Trevlig helg! ?