Ankan vecka 45!

LillAnkan har pratat om former och cirkel var den form vi fastnade för. Barnen berättade att äpplet, bollen, solen och apelsinen är runda. De pratade även om de matematiska begreppen hel, halv och fjärdedel.

Gåsen: Liza berättade att hon funderat på vad som händer med frukten som vi slänger i gröna påsen. Vi bestämde att vi skulle göra ett experiment. Vi la ner fruktbitar i varsin genomskinlig påse så vi kan se vad som händer. Barnen tror att det kommer bli biogas/gödsel, att frukten ruttnar och blir brun eller att den blir gammal. Fortsättning följer…

Svanen har repeterat gröna påsens väg och några barn har byggt sopbilar i lego. Vi har läst rimsagor och dramatiserat sagan om Mäster skräddare. Barnen har stort fokus på mönster, både med pärlor och konstruktionsmaterial.

3- och 4-åringarna har haft gymnastikpremiär och denna gång var det Gåsens tur. De startade med frukt och upprop och frågade barnen vad de tror de ska göra på gymnastiken. Barnen trodde att de skulle få gå balansbana, klättra i ribbstolarna och leka. Denna gång fick barnen testa ett minirörispass med olika rörelser till musik. Det var roligt och utmanade och alla var med och testade. Som avslutning fick barnen göra kamratövningen Hålet.

5-åringarna har varit på femårs. Vi besökte Östergötlands museum och Viljans värld. Vår guide Ragnvi berättade för oss om stenåldern och vi fick se skelett och andra spännande saker. I Viljans värld klättrade, kröp och upptäckte vi nya miljöer.

Trevlig helg! ☀️