Ankan v43!

Denna vecka har barnen på LillAnkan lekt ute i alla högar med höstlöv. Löven kan krattas eller köras i med cykeln, det går också bra att ligga ner en stund och vila. Barnen har även varit på barnvagnspromenad runt ån, där finns mycket att se. En lyftkran, ”Pippis hus” och brandmän som dyktränade var lite av allt det barnen la märke till.

På Gåsen har arbetet med gröna påsens kretslopp fortsatt, barnen har diskuterat vad som sker i vilken ordning i kretsloppet och även byggt sopbilar i lego. Vem kommer och hämtar soporna (de gröna legobitarna) och vart tar de vägen?

På Svanen har barnen fått i uppdrag att sortera skräp (leksaker) i rätt påse. Tygpurjolöken hamnade i gröna påsen medan pennan hamnade i den vita. De har även sjungit nya sånger- Rocka loss, Ett två tre och Jag har ett litet äpple.

5-åringarna har varit på besök på Brandstationen i Kallerstad där de fick prova på att sitta i brandbilar och ambulanser. De fick spana in stången personalen åker ner på när larmet gått och prova att sitta i en rullstol.

Det har även varit avslutning för våra Knopp- Knytte och Mullebarn i skogen. Nu blir det några månaders uppehåll men vi ser alla fram emot att få ge oss ut i skogen igen till våren!

Trevlig helg!