Ankan vecka 42!

LillAnkan har denna vecka välkomnat två nya kompisar till sin avdelning ? LillAnkan har fått besök av Tunnar. Grönis bjöd in Tunnar för att berätta för barnen att det endast är gröna påsar som kastas i Tunnar. De bestämde att en bild på kompisen Grönis ska sitta på Tunnar så alla vet var gröna påsen ska kastas ?? På Knopparna fick barnen göra första steget i kamratövningen Ringbanan, då de fick kliva in i en rockring för att sedan krypa ut. De tränade balans och turtagning.

Gåsen har fortsatt sitt tema gröna påsen och barnen har blivit indelade i mindre grupper. De har fått testa att sortera skräp och titta på gröna påsens gång. Barnen berättade vad det var på bilderna och diskuterade vilken ordning de skulle vara i.

Svanen har tittat på Tekniska verkens film om gröna påsen. Barnen berättade efteråt att filmen handlade om sopor och att de gröna påsarna åker på band gör en kamera slår av dem så att de hamnar i en container.

3- och 4-åringarna har varit på Knytte. De tittade på sin KnytteEk och jämförde bilden från augusti och hur trädet såg ut idag. Barnen konstaterade att löven blivit gula och att många ramlat av ???

5-åringarna har varit i skogen. Uppgiften var att hitta och förstå vad spår kan vara och innebära. Vi hittade bland annat spår från människor, häst och höst ??? På femårs var vi här på Ankan. Vi läste och pratade om Ellie och Jonas som lärde oss om eld. Barnen var kunniga och visade ett stort intresse.

Trevlig helg! ☀️