Ankan vecka 41!

LillAnkan har fortsatt sitt arbete med Grönis. Vad händer när gröna påsen är full? Barnen berättade att en slänger påsen i soptunnan och sen kommer sopbilen ?? I onsdags var barnen på Knopparna och där gjorde de ett experiment genom att gräva ner skräp. Frukt, skal, smörgåsrester, plast och folie grävdes ner och täcktes med jord. Vad kommer att hända med skräpet? Fortsättning följer…

Gåsen har fortsatt arbeta med gröna påsen. De har tittat på Tekniska verkens film om gröna påsen. Barnen tittade med stor fascination på filmen och uttryckte att de tyckte den var cool. Som fortsättning på filmen gick några barn in i storkonstruktionshörnet i ateljén och fick i uppdrag att efterlikna det de sett på filmen ?

Svanen har arbetat med gröna påsen. De har funderat på vad gröna påsen är för något och vad den används till. Diskussionerna ledde fram till spännande frågor ??

3- och 4-åringarna har varit på Knytte och pratat om olika djur. Barnen fick undersöka djur och natur med hjälp av böcker och luppar. Barnen tyckte det var spännande att kika i lupparna och diskuterade hur många ben olika djur egentligen har ??

5-åringarna har varit i skogen. Mulle gick i matematikens tecken då barnen fick i uppdrag att räkna, mäta och jämföra på olika sätt. På femårsgruppen läste de om Trafik-Trolle som lärde barnen om reflexer och varsamhet i trafiken ?

Vi önskar er en trevlig helg ?☀️?