Ankan vecka 39!

LillAnkan har arbetat vidare med Gröna påsen och har hört sagan om Babblarna och trollet. Trollet tog all frukt och slängde allt skräp på marken istället för i gröna påsen. Grönis blev helt förtvivlad och Babblarna berättade för trollet hur vi gör på Ankan ?? I onsdags var det dags för Knoppar. Barnen satte på sig sina upptäckarögon för att leta skräp i skogen. De hittade mycket skräp och det tog de med till Ankan. KnoppLisa såg vad barnen gjorde och blev mycket glad för hjälpen.

Gåsen har arbetat vidare med tema kompis. De har pratat vidare om hur en vill vara mot varandra. Hur gör en egentligen när en tröstar någon? Barnen tyckte det var en bra idé att klappa på den som är ledsen ?

Svanen har lyssnat på Snick och Snack. Stackars Raffe trillade och gjorde sig illa vilket gjorde att barnen berättade om när de slagit sig. Det var många spännande berättelser. I tisdags diskuterade och reflekterade barngruppen kring Snick och Snack. Det blev naturligt att plocka fram och utforska doktorspåsen ??

3- och 4-åringarna har varit i Knytteskogen. Knytte hade gjort ett rörelsespår åt barnen för att se vad barnen lärt sig om hur en tar sig fram i skogen. De övade även på samarbete och matematik.

5-åringarna startade veckan med ett äventyr på Tom tits. Vi fick bekanta oss med teknik av olika slag så som torr-is, såpbubblor, vatten och vind. Vi hade en mycket givande dag tillsammans ?? I tisdags var vi på Mulle. Vi pratade och gick ett spår om allemansrätten. Barnen hade en hel del förkunskaper, vilket gjorde diskussionerna mer lärorika. I onsdags hade vi femårs på Ankan. Vi bakade muffins i de formar vi fick från Tielmans bakformsfabrik. Det blev mycket mätande, räknande och vispande.

Trevlig helg!