Ankan vecka 38!

LillAnkan har haft besök av Dadda som hade med sig en kompis och det var Grönis, den gröna påsen. Grönis ville att de skulle slänga sina fruktskal i den gröna påsen. Barnen tog genast emot sin nya kompis och slänga skal i den gröna påsen var ju kul ??? I måndags gjorde LillAnkan en ny play-doh deg och den blev givetvis grön. Barnen testade även att måla med grön färg och använde tvättsvamp och penslar i olika storlekar ?? På Knopparna byggde barnen och pedagogerna ett vindskydd. Där ska de sitta och njuta av sin matsäck när hösten närmar sig. När vindskyddet var färdigt hittade barnen en torr gren som låg på marken. Under barken fanns det små insekter som såg ut att ha det varmt och skönt ???

3- och 4-åringarna har varit på Knytte. I skogen blev de indelade i fyra grupper och läste böcker om kompisarna Kanin och Igelkott. Två pedagoger läste med text och två pedagoger lät barnen berätta utifrån bilderna. Alla barn hann med två sagor och visade god förmåga till att reflektera över vad de sett ??

5-åringarna har varit på äventyr i Mulleskogen. På väg till vår plats såg vi mängder av svamp, sniglar, spindlar och andra småkryp ???? Väl på plats arbetade vi med antal, mönster och symmetri och vi hann även leka leken Sardinburken. I onsdags var 5-åringarna på femårs och gjorde ett studiebesök på Tielmans bakformsfabrik. Barnen blev guidade runt på fabriken och vi fick med oss formar för att kunna baka ??‍???‍?

Idag torsdag var det dags för årets Tanneforsspel. Gåsen och Svanen gick gemensamt till Hästskogatans lekplats och där mötte vi upp Björnligan och Bullerbyn. Vi påbörjade spelen med en marsch och fortsatte sedan med olika grenar. Vi testade olika kamratövningar, kastade stövel och ärtpåse i rockring och åkte ”motorcykel”. Vi hade en superkul förmiddag!

Trevlig helg! ?