StorAnkan vecka 20!

Gåsen har denna vecka arbetat med att blanda färg, bygga lego efter ritning och ritat självporträtt. På språksamling fick barnen försöka hitta sina egna namn och vi rimmade.

Svanen har denna vecka undersökt måttband. De mätte olika kroppsdelar  och nästa utmaning var att hitta något lika långt på Ankan ? I tisdags kom sorteringspåsen fram. Barnen sorterade efter färg, form och efter hur sakerna lät i början.

3-4-åringarna har varit på Knytte. Tack vare regnet fick vi träffa många sniglar och maskar. På Knytteplatsen fick barnen höra två mattesagor som handlade om nio spökbarn ?och om en larv som blev en fjäril ??

5-åringarna har varit på Mulle. De pratade om fåglar och var de bygger bo. Varje barn fick välja en fågel som de skapade ett bo till ?? I onsdags var de på femårs och besökte Naturcentrum. De fick vara håvare och djurskötare och spana efter små insekter i dammen.

Igår var det förskolans dag och vi firade det genom att tillsammans utföra uppdrag. Barnen blev indelade i mindre grupper och fick testa olika kamratövningar ???

Ha en mysig helg i det underbara vädret! ☀️☀️☀️