StorAnkan vecka 14

Storsamlingen i måndags utfördes utomhus av LillAnkan. Vi fick träffa Babblarna som hade satt ihop ett gympaprogram till oss ??

Gåsen har denna vecka avslutat sitt arbete kring lungorna. Efter att de dissekerat lunga, blåst i påsar, mätt bröstkorgens omkrets och blåst pingisbollar ville de se om det fanns nåt samband mellan längd och påsens storlek. De kom fram till att den som var lång även hade stor påse.

Svanen har denna vecka gjort ett experiment med tungan. Vi smakade på russin, kex och tomat med ögonbindel. Russinen smakade sött, kexen salt och tomaten umami. Några barn har varit i ateljén och målat vårtecken som träd, blommor och vatten.

3- och 4-åringarna har vi varit på Knytte. Barnen fick fundera kring begreppet sortera, kan en sortera i skogen? På vår knytteplats fick barnen samla olika naturföremål och i mindre grupp sortera de i olika grupper.

5-åringarna har varit på flygvapenmuseet med Björnligan och Bullerbyn. Där fick de undersöka museet med ficklampa ochse gamla och nya flygplan samt träffa Drakel och Viggo.

På Mulle fick 5-åringarna välja varsin knopp och artbestämma den med hjälp av en bok.

Ha en trevlig helg i det sköna vårvädret! ☀️☀️☀️