Ankan vecka 19-26

Det har varit fullspäckade veckor på Ankan. Vi har fått avsluta vårt temaarbete med Papper genom att hjälpa våra vänner i sagovärlden Sympatia. Vi har tränat på olika kamratövningar, kommit på olika kreativa förslag hur figurerna i sagovärlden kan vara mer sparsamma med papper, sjungit och ramsat och till sist hälsat på dem i sagovärlden. I sagovärlden lyckades vi klara uppdraget genom att hitta Qr-koder som vi scannade, såg en färg, fann en pinne med samma färg och grävde . Där fann vi alla de förslag vi skickat till Sympatia men som hackspettarna gömt. Förslagen lades i en kista så alla i Sympatia kan titta på förslagen för att påminna sig om hur man är sparsam med papper.

Veckorna efter sagoäventyret har präglats av fester av olika slag: Sommarfest för hela förskolan med familjer. Mullegruppens avslutning, en kväll för barnen som ska börja skolan, tillsammans med deras vårdnadshavare. Samt ett traditionsenligt midsommarfirande på gården med alla barn.

Ankan har nu ett par veckor kvar innan sommarstängt och vi kan med glädje och tacksamhet blicka tillbaka på ännu ett lärorikt och glädjefyllt läsår.