StorAnkan vecka 36!

Gåsen har lyssnat på Snick och Snack och vi har fått lära oss att vi ska vara rädda om naturen. Barnen fick i uppdrag att måla en naturbild med vattenfärg 🎨🖌 Vi har byggt lego, degat och lekt med våra bilar.

Svanen har lyssnat på Snick och Snack. Barnen har tillbringat mycket tid i ateljé, där de fortsatt skapa kikare. Igår hade Carolina språklek med barnen i mindre grupper. De fick arbeta med rim, ramsor och så berättade de sagor med upprepning 📚

3- och 4-åringarna har varit på Knytte. I skogen fick barnen sortera olika naturmaterial som de plockat på vägen till vår plats. Det gick att sortera efter längd, sort, färg och utseende (rak/böjd). Barnen hjälptes åt tillsammans att komma på olika lösningar 👍🏽

5-åringarna har varit på Mulle. I skogen fick barnen i uppdrag att spana på olika löv- och barrträd. Vi lärde oss hur de ser ut, likheter och skillnader. Vi kommer spana vidare på vad som händer händer med träden under året 🌳🌲

I onsdags hade vi premiär för femårs och första träffen blev ett spännande möte med nya kompisar. Barnen fick tillsammans utföra kamratövningarna Härvan och Gemensamheter, där barnen utmanades i samarbete och socialt samspel 👫👫

Trevlig helg! ☀️